Együnk a narancsbőr ellen!
2011.03.24. 20:00
Vannak-e olyan ételek, amelyek segítenek megszabadulni a narancsbőrtől? Bárcsak egyértelműen azt mondhatnánk, hogy igen, vannak...
.
... de sajnos a narancsbőr többnyire attól függ, milyen genetikai örökséggel született az ember.
Még a szupervékony modellek is szenvednek tőle és nincs olyan étrend, amely teljesen el tudná tüntetni. Mégis azt javasolnánk, hogy próbáljon ki egy diétát, amellyel a zsírsejteket összezsugoríthatja, így a narancsbőr is kevéssé lesz látványos!
Ahogy növekszik a zsírsejtek nagysága, a göröngyök közötti „völgyek” szélessége is megnő (gondoljon egy laza szőlőfürt felszínére – és most képzeljen a helyébe sárgabarackokat). Azon nem tud változtatni, hogy milyen fajta kötőszövettel született, de a zsírsejtek zsugorítása csökkentheti a narancsbőr súlyosságát.
A narancsbőr elleni diéta egyes számú szabálya: ne hagyja a bőrét kiszáradni!
Egyes szakértők szerint a telt, jól hidratált bőr eltakarhatja a narancsbőrt (és lehetséges, hogy a száraz bőr ront a helyzeten). Akárhogyan is, próbáljon meg naponta körülbelül 2 liter (kb. 8 pohár) vizet meginni. A folyadék egyébként is jót tesz a bőrnek, a vesének és számtalan pozitív élettani hatással bír.
Nem kell feltétlenül méreg drága ásványvizeket fogyasztania, a csapvíz is bőven megteszi! A lényeg, hogy ne cukros üdítőitalokkal fedezze a napi folyadékszükségletét, hanem inkább vízzel és zöld teával!
A magas víztartalmú élelmiszerekkel plusz folyadékhoz és nagyon hasznos tápanyagokhoz juttathaja a bőrt. Mindenképpen fogyasszon a nyáron:
görögdinnyét,
szőlőt,
és uborkát.
A narancsbőr diéta második legfontosabb szabálya: Fogyasszon bőrbarát ételeket!
A bőrt sok ártalom éri, a bőrsejtek folyamatosan hámlanak. A szervezet folyamatosan megújítja a bőrt és új bőrsejteket hoz létre. Fontos, hogy tisztában legyen azzal a ténnyel, hogy a bőre is azokból a tápanyagokból épül fel, amelyeket elfogyaszt.
Magvakkal a narancsbőr ellen
Természetesen nem lehet a zsírt teljesen mellőzni az étrendünkből, mivel a szervezetnek szüksége van rá. Viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű, egészséges zsírokat fogyasszon, amelyek omega3 zsírsavat tartalmaznak. Ilyen bőrbarát zsírban és bőrmegújító E-vitaminban gazdagok a következő élelmiszerek:
mandula,
dió,
napraforgómag,
és avokádó.
A bőrnek is szüksége van C vitaminra, hogy leküzdje a makacs narancsbőrt!
Citrusféléket, paprikát, paradicsomot és epret (ezek C-vitaminban gazdagok) bármilyen mennyiségben fogyaszthat, főleg nyersen természetesen és az epret kizárólag cukor nélkül! A C-vitamin segíti az E-vitamin felhasználását is a szervezetnek.
A-vitamin a bőr védelméért
Szép és egészséges bőrt kölcsönöz, ráadásul a káros napsugarak ellen is felvértezi a bőrt! Milyen ételekben található meg az A vitamin?
sárgarépa,
spenót,
sárgadinnye,
sárgabarack,
papaja
és mangó
Nélkülözhetetlen tápanyag narancsbőr ellen: a fehérje
Fehérjével javíthatjuk bőrünk rugalmasságát, erősíthetjük a kötőszövet állapotát, így a cellulit kevésbé lesz látványos! Ezért a narancsbőr elleni diétánkba mindenképpen iktassunk be magas fehérje tartalmú ételeket, például babot és lencsét!
-TopShop-
|