--Tudtad-e?-- : Hogy megfázás esetén miért nem tanácsos tejterméket fogyasztani? |
Hogy megfázás esetén miért nem tanácsos tejterméket fogyasztani?
2011.03.24. 19:33
Megfázás idején kerülendők a tejtermékek, mert olyan anyagok találhatók bennük, amelyek fokozzák a nyáktermelést. Betegség idején tartózkodj a tej-, joghurt-, túró-, sajtfogyasztástól.
Ha netán megfáztál vagy gyengélkedsz, próbálj minél több zöldséget, gyümölcsöt enni, és ne feledkezz meg a sok-sok folyadékról sem!
A népi gyógyászatból ismert váladék-, hurutoldó gyógynövényekből készíts teát:
- orvosi pemetefű
- hárs
- ánizs
- örvénygyökér
A váladék felszakítására illóolajos inhalálást is érdemes alkalmazni az alábbi olajokkal:
- eukaliptusz
- babér
- citrom
- rozmaring
Megfázás esetén a savképző ételeket is tanácsos mellőzni, ilyenkor hanyagold a kenyérféléket, cukros élelmiszereket, koffein tartalmú italokat!
|